Έχετε σκεφτεί πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ποιότητα του νερού με το οποίο μαγειρεύετε ή πλένετε τα λαχανικά σας ;
Οι περισσότεροι δίνουν έμφαση μόνο στην ποιότητα νερού που πίνουν. Αυτό είναι λάθος διότι το κακής ποιότητας νερό που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα ή για το πλύσιμο των λαχανικών μπορεί επίσης να μας βλάψει. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του χλωρίου το οποίο όπως είναι γνωστό χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού (χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι απαλλάσσει το νερό και από άλλες επιβλαβείς ουσίες όπως πχ. τα βαρέα μέταλλα). Η παρουσία του χλωρίου λοιπόν είναι σίγουρα επιβλαβής και ενέχει πολλούς κινδύνους για την υγεία μας. Επίσης είναι πολύ αισθητή η άσχημη γεύση αλλά και οσμή που προσδίδει στο νερό κάτι που σίγουρα δεν είναι ευχάριστο.
Μία εσφαλμένη επίσης εντύπωση είναι ότι με τον βρασμό κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος το νερό γίνεται απολύτως καθαρό. Η αλήθεια είναι ότι δεν καταστρέφονται όλα τα βακτήρια με το βρασμό παρά μόνο αυτά που δεν είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες . Επίσης ούτε και τα βαρέα μέταλλα που μπορεί να υπάρχουν απομακρύνονται με το βρασμό.
Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί ώστε να αναλογιστούμε καλύτερα το πόσο σημαντικό είναι τελικά να προσέχουμε την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιούμε και στο μαγείρεμα.
Ένα φίλτρο νερού αποτελεί ιδανική λύση και για αυτή την ανάγκη.